Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от sonic86 Покажи съобщение
    Добре ще го направя, просто днес е Неделя и реших да не звъня.

Иначе както казах, не разбирам твърде много от двигатели, нов шофьор съм.
    Предполагам, средно мощен двигател, около 100-120 к.с.,
    предпочитам дизел. Не знам дали този избор е добър при алфите.

Тази как ви се струва, не държа на к.с. да са толкова, по-скоро ме интересува да е със светъл(може и не кожен) интериор.
    http://www.cars.bg/c345110

Интериора на матовата ми харесва много.
    На мен тази по снимките ми изглежда добре. Иди на място да я видиш обаче. И така като гледам MUTE бутона на волана колко е изтъркан, колата или не е на 112 000 км, или предишния собственик просто е обичал да си играе с него докато шофира.

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
    Колега, без да се обиждаш, предполагам не си колежка? Щото обикновено жените си избират кола по цвят на салона и големина на огледалото. Като са ти такива критериите - нова от автосалона. Там можеш да си избираш каквито ти душа иска екстри. По-горе ти дадоха съвет да си изчистиш критериите - все едно никой нищо не ти написа. Казваш че искаш дизел 100-120 коня и в следващото си мнение питаш за кола бензин 150 коня, която е доста далече от представите ми за икономичен и евтин автомобил ....
    Кола втора ръка се избира по състояние, не по цвят.
    Реши първо какво искаш и тогава питай - ще ти отговорим. Кола не се купува по форум, повярвай ми.
    Малко крайно изказване според мен. Дори и втора употреба автомобил може да се купи по цвят на екстериора/интериора. Проблема в случая е, че избора не е голям. Не е като при БМВ да има 350 обяви, че да има мегдан за избор.

Аз като си търсех колата, също предпочитах светъл интериор, но не беше водещо при избора ми по простата причина, че ако не бях намерил, щях да си го претапицирам в какъвто цвят си реша, което пък беше още по-добре. Но на колите с различен интериор от този, който исках, автоматично им слагах по 1000лв отгоре на цената за бъдещото претапициране.

Та идеята ми е, че ако интериора му е важен за вътрешния комфорт на момчето и не иска да се занимава с претапициране после, може да изчака да му попадне каквото си търси.

Ако му се занимава с претапициране, може да отиде да погледне ето тази:

http://www.cars.bg/c342996

Ще му останат пари да си направи интериора такъв, какъвто си иска. Да не говорим, че се продаваше един бежов интериор в раздела за продажбите на форума.

Ето ги: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=73458
    http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F1%E0%EB%EE%ED

Най-вероятно има и още.

За 5200 - 5300лв имаш черна Алфа 147 със светъл салон.

За колата нищо не мога да ти кажа, защото не съм я гледал, но мога да кажа общи впечатления от автосалона, защото от там си купих преди 2 седмици моето GT (черно с бежов салон. ). Общо взето хората не се месеха особено много докато оглеждах автомобила. Не ми обясняваха колко е перфектна, как я е карал един дядо само и разни други тъпотии. Без проблем я закарахме на сервиз. В сервиза човека не се опита да се договаря с механика и да му подшушва на ухо как ще му даде едни пари, за да каже, че колата е перфектна. Излезе и изчака отвън. Колата излезе читава с нормалните забележки за втора ръка автомобил. Не беше мазана с каквото и да било, за да се прикрива. Всичко си седеше. Гумите с които беше дошла колата, бяха тези, с които ми я продадоха, а те не бяха просто някакви. Направо си заслужаваше да ги свалят, защото са си нови. Goodyear Eagle F1 215/45. Едната гума е към 300-400лв, та не е като да нямат далавера да ги свалят и да го продадат. Всички документи и ключове си бяха там. Екотаксата беше платена, което ми спести още 240лв.
    Колата на ECU-то излезе със същите километри като тези на километража, което ще рече, че или страшно много са искали да върнат километража, или колата е на реални километри.

Като я капарирах ми предложиха да ми дадат ключовете. После споменах, че единия габарит май е изгорял - предложиха ми да ми го сменят. Безплатно.

Дадоха ми информацията от документите, за да се подготвя с Гражданската Отговорност преди регистрацията в КАТ. Отидох след няколко дни, платих си сумата, дадоха ми документите за автомобила, закачиха ми транзитни номера, закараха ме до КАТ и ми пожелаха всичко добро.

Знам, че не е много и не казвам нищо конкретно за автомобила, но и това е нещо. Това, че моята кола (за сега, да чукна на дърво) е излезнала читава, не означава задължително, че всяка една кола там е читава и може да се купи на сляпо. Просто не се бяха опитали да скрият нещо, което в последствие да излезе на яве и да кършат пръсти.

Ако решиш да ходиш да гледаш тази Пловдивската, мога да ти кажа къде закарах моето GT да го погледнат и да я закачат на компютър срещу 30лв.

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
      Кое му е свежото на тази кола...на мен ми прилича на кош малко...
      И кое точно му е коша?!!!
      sigpic
      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
      147 JTDm 140-Малката манекенка
      GT- JTDm 150

Comment

• Еми елементарно..от така предоставените отвратителни снимки /с умисъл навярно/...салона е под всякаква критика...дори отзад седалките изглеждат износени и мръсни. Волана и топката претапицирани кофти...следи от износване на материала на шоф. седалка...км за най вероятно 358 хил. км.
        - прокъсано уплътнение на багажника
        - износена тапицерия на шоф. седалка
        - мн занимарена тапицерия на предни/задни седалки
        - отвратително претапицирани прясно кожа на топката/ волана
        - лекинко нереални км...

Та като начало от кофти снимки ми стига, за мен си е кош. Това е изцяло лично мнение ест. Като всеки има право на такова. Но за мен не е идеална, а компромис. Само ако няма други забележки на живо.
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
          Еми елементарно..от така предоставените отвратителни снимки /с умисъл навярно/...салона е под всякаква критика...дори отзад седалките изглеждат износени и мръсни. Волана и топката претапицирани кофти...следи от износване на материала на шоф. седалка...км за най вероятно 358 хил. км.
          - прокъсано уплътнение на багажника
          - износена тапицерия на шоф. седалка
          - мн занимарена тапицерия на предни/задни седалки
          - отвратително претапицирани прясно кожа на топката/ волана
          - лекинко нереални км...

Та като начало от кофти снимки ми стига, за мен си е кош. Това е изцяло лично мнение ест. Като всеки има право на такова. Но за мен не е идеална, а компромис. Само ако няма други забележки на живо.
          Чакай сега уж снимките били кофти нарочно пък ти кат тогава разгада кое как е!!!

Външно колата изглежда доста освежена измита, пастирана, полирана, линиите и са добри и няма някакви криви детайли!
          Волана и топката на скоростния лост са доста добре тапицирани, което е един голям плюс, все пак няма да се налага да ги прави новия собственик!

Салона изглежда доста добре като за 12г. автомобил и най-вероятно над 250-300х.км.
          Черни уреди с карбонова конзола, някой ги смятат за по-красиви (на мен лично не ми допадат).......

Сега определено продавачите са се постарали да е освежат колата........

Не знам какво очаквате да ви предложа за тези пари като се има предвид всичката тая скрап дето идва в БГ!!!

Ми уплътнението на багажника било леко скъсано.... ма то всъщност не е скъсано самото уплътнение а декорацията му!!!
          sigpic
          GT- JTDm 150

Comment

• Колеги, това е италианска кола за 3'000лв. - НЕ е Пагани!
            Рус, на твойта кола джантите с гумите струват повече от цяла 156 - какво очакваш
            И за твоята 156 повече от 3000лв. няма кой да даде.
            Все пак обсъждате 12 годишен автомобил.
            Нормално е, за толкова пари - толкова.
            Стига технически да няма сериозни проблеми, другото са бели кахъри.
            А и цената със сигурност ще се намали под 3000лв. при оглед
            sigpic

Comment

• Не споря в момента...просто на мен ми изглежда не запазена интериорно...а на снимки не вярвам...че много дефекти се прикриват.
              п.с. Моята 156-ца имам човек, който ми дава 5 бинги, приятел ми е и се знае какво купува. То само 17' летни на 6-цата са 800лв, зимните и те 500лв, каското + застраховка е 500лв...
              Ма нормално де, от автокъща толкова!
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от w00x Покажи съобщение
                мога да ти кажа къде закарах моето GT да го погледнат и да я закачат на компютър срещу 30лв.
                Я сподели
                sigpic
                1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
                2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
                2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD

Comment

• Колеги, това да не е някоя шашма
                  http://www.cars.bg/c379169

Comment

• http://www.cars.bg/c218616

Днес гледах тази. Колата е цялостно пребоядисана(що-годе кадърно) и няма никакви външни забележки. Интериорно е ок. Има леки следи от употреба, салонът е нормално износен. Воланът не е претапициран и е съвсем леко захабен, но топката на лоста е леш. Колата видимо е ок за годините си, но има проблем с паленето и така и не успяхме да я запалим и да я пробвам.
                    Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                    ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                    ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
                      http://www.cars.bg/c218616

Днес гледах тази. Колата е цялостно пребоядисана(що-годе кадърно) и няма никакви външни забележки. Интериорно е ок. Има леки следи от употреба, салонът е нормално износен. Воланът не е претапициран и е съвсем леко захабен, но топката на лоста е леш. Колата видимо е ок за годините си, но има проблем с паленето и така и не успяхме да я запалим и да я пробвам.
                      Волана е 100% претапициран...личи си...не е оригиналното покритие...леко износен/улегнал дунапрен на седалката!
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Coyota Покажи съобщение
                        Колеги, това да не е някоя шашма
                        http://www.cars.bg/c379169
                        така,като гледам просто не е в България с плащането на таксите и транспорта ще отиде към 6,ако не я докара на самоход,ама знам ли ако имаш интерес звънни питай.

Comment

• Първоначално публикувано от _br4vo_ Покажи съобщение
                          така,като гледам просто не е в България с плащането на таксите и транспорта ще отиде към 6,ако не я докара на самоход,ама знам ли ако имаш интерес звънни питай.
                          Изобщо няма какво да се занимаваш ... колата е 1.9 JTD, на снимките 2-ка Twin Spark.
                          Има ли нужда да говориме повече.
                          2016 BMW 320D F30 LCI M Package
                          ex. 08 Alfa Romeo 147 Q2 1.9 16V M-JET Garrett GTB2060VKLR Powered
                          ex. 02 Modified FIAT Stilo 1.9 8V JTD Garrett GT2256V Powered

Comment

• Първоначално публикувано от radoslavp Покажи съобщение
                            Изобщо няма какво да се занимаваш ... колата е 1.9 JTD, на снимките 2-ка Twin Spark.
                            Има ли нужда да говориме повече.
                            A това как го разбра, че ми е интересно?
                            --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                            sigpic

Comment

• Познава се по скоростния лос на JTD e по-къс и има лостче което се повдига за задната.
                              Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                              Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

• Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
                                http://www.cars.bg/c218616

Това мнение просто го споделяш или искаш да е купуваш!

Щот тази е със стария мотор и е по-скъпа е от другата за която питаше!
                                Определено ЕВРО-3 мотора ми се струва доста по-голям + от спойлер и прагове които струват 200лв.

Това го казвам ако искаш да купуваш де!
                                sigpic
                                GT- JTDm 150

Comment

Working...
                                X